EN
Történetmesélés /storytelling/

Közreműködők

Moderátor és 3. előadó
ifj. Vitray Tamás
További előadók
Esther Horvath
Radisics Milán

Történetmesélés /storytelling/

FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány

Workshop

Időpontok

A megvásárolt jegy tulajdonosa jogosult az I. FotoKlikk Fotós Akadémia "Történetmesélés /storytelling/" című szekciójának korlátlan megtekintésére az első belépéstől számított 22 napig.

MIND AZ 5 ELŐADÁSRA ITT VEHET BÉRLETET: FotoKlikk Fotós Akadémia I. - Fókuszban a természet

-----

"A FotoKlikk gazdái és robotosai mertek egy nagyot álmodni.

Kitalálták és megszervezték az I. FotoKlikk Fotós Akadémiát, melynek elsődleges célja közérthető, sőt szórakoztató módon, jó fotósok munkáit, gondolatait, munkamódszereit bemutatva ötleteket adni és hasznos tanácsokkal, tippekkel segíteni a megvalósításukat.

Mindezt ráadásul úgy, hogy megpróbálnak egy másfajta, a hagyományos fel- és megosztásokra fittyet hányva szerveződő, újfajta megközelítést, szemléletet képviselni."

Kincses Károly, fotómuzeológus és a FotoKlikk a Fotográfiért Alapítvány alapítója

---------

Történetmesélés /storytelling/

Képek egymásutánjával, szavak nélkül mesélni. Állókockák sorából filmet forgatni. Két dimenzióban kibontani a három dimenziót – egy negyedikkel: az idővel. Az állókép is mozgókép, ha kellően erős. De mitől lesz fotósztori a fotósztori? Mitől más az egyik kép, mint a másik, és mi kötheti össze őket? Mitől válik történetté a képek egymásutánja? Beszélgessünk erről kicsit, mert rettentő izgalmas!

Moderátor:

ifj. Vitray Tamás a National Geographic Magyarország főszerkesztője

Előadók:

1. Radisics Milán fotóművész, sajtófotós és kreatív igazgató

"Kombinálom a dokumentarista és az absztrakt fotográfiát, ahogyan a levegőből úgy a talaj szintjéről is. A figyelmem középpontjában az ember és a természet kapcsolata, és ezek hatása környezetünkre van.

National Geographic magazin állandó külsős munkatársaként, valamint ismert, nagyvállalatoknak készítek különböző fotó projekteket. Többszörösen díjat nyertem számos fotópályázaton. A Sony World Photography Awards nyertese, a magyar SajtóFotó nagydíjasa, és az amerikai POYI pályázaton is sikeresen szerepeltem két alkalommal. Az Art of Pollution rövid filmemet több, mint húsz díjjal jutalmazták a világ különböző filmfesztiváljain.

A nagyszabású és hosszútávú Water.Shapes.Earth projektemben festményszerű képekkel feszegetem a határokat a dokumentarista és az absztrakt fotográfia között, és bemutatom a víz útját, a szennyezést és az ember hatását a bolygónkra. Ebben a témában a következő önálló kiállításom a Magyar Nemzeti Múzeumban lesz 2022 őszén.

A FotoKozma fotófesztivál alapítója vagyok, amelynek célja, hogy bemutassa az ember és a természet kapcsolatát fotókiállításokon keresztül."

Előadás címe: Foto-Storyzás

Mit akarok mondani, és hogyan építek fel képtörténeteket az ember és a természet kapcsolatáról.

2. Horváth Eszter

  • Sarkvidéki expedíciók

3. Ifj. Vitray Tamás

  • Történetmesélés hagyományai a National Geographicban

Közreműködők

Moderátor és 3. előadó
ifj. Vitray Tamás
További előadók
Esther Horvath
Radisics Milán

Betöltés...