EN
Lencsevégen a törékeny egyensúly - extrémsportok a természettel harmóniában

Közreműködők

Moderátor
Kopin Katalin
Előadók
Bácsi Róbert László
Zichó Viktor
Ambrus Gergely

Lencsevégen a törékeny egyensúly - extrémsportok a természettel harmóniában

FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány

Workshop

Időpontok

A megvásárolt jegy tulajdonosa jogosult az I. FotoKlikk Fotós Akadémia "Lencsevégen a törékeny egyensúly - extrémsportok a természettel harmóniában" című szekciójának korlátlan megtekintésére az első belépéstől számított 22 napig.

MIND AZ 5 ELŐADÁSRA ITT VEHET BÉRLETET: FotoKlikk Fotós Akadémia I. - Fókuszban a természet

-----

"A FotoKlikk gazdái és robotosai mertek egy nagyot álmodni.

Kitalálták és megszervezték az I. FotoKlikk Fotós Akadémiát, melynek elsődleges célja közérthető, sőt szórakoztató módon, jó fotósok munkáit, gondolatait, munkamódszereit bemutatva ötleteket adni és hasznos tanácsokkal, tippekkel segíteni a megvalósításukat.

Mindezt ráadásul úgy, hogy megpróbálnak egy másfajta, a hagyományos fel- és megosztásokra fittyet hányva szerveződő, újfajta megközelítést, szemléletet képviselni."

Kincses Károly, fotómuzeológus és a FotoKlikk a Fotográfiért Alapítvány alapítója

---------

Lencsevégen a törékeny egyensúly - extrémsportok a természettel harmóniában

A szekció mindhárom előadója szenvedélyes utazó, akik fontosnak tartják, hogy fotók által rögzítsék azokat az élményeket, felfedezéseket, amelyeket megtapasztalnak. Képanyagaik lenyűgözőek, inspirálóak, átélhetővé teszik a természetközeli létezés harmóniáját. Az előadásaik során bepillanthatunk a kulisszatitkokba, megtudhatjuk mi ad motivációt számukra, hogyan lehet extrém körülmények között fotózni, és mi az az erő, amely újabb és újabb kalandokra hívja őket.

Moderátor:

Kopin Katalin a Ferenczy Múzeumi Centrum művészettörténésze, kurátora, a PhotoLab kiállítótér művészeti vezetője

Előadók:

1. Bácsi Róbert László dokumentarista fotográfus

2013-tól követi nyomon a nomád módon élő szörfösöket Dél-Franciaországtól a portugál partokig, sokszor heteket eltöltve közöttük. A szörfös közösség számára ez nem csak egy sport, hanem életstílus. A természet erejével dacolva nem rettennek vissza semmilyen akadálytól. Az óceán hullámai hihetetlen erővel magasodnak föléjük és ők mégis, nap mint nap belevetik magukat rettenthetetlenül, sokszor megküzdve az elemekkel.

2. Zichó Viktor hegymászó, sziklamászó, fotós

szenvedélye a sziklamászás, a hegymászás és a kerékpáros utazás. Élményeit több könyvben is dokumentálta. Végigjárta Kőrösi Csoma Sándor útvonalát kerékpárral, a 11 hónapos, több mint 11 000 km-es utazáson rengeteg kalandot és viszontagságot átélt. Következő tervezett kerékpáros útja 2022 júniusában a HIMALÁJA TRAVERZ EXPEDÍCIÓ, amely alatt a Himalája főgerince mentén haladva szeretne eljutni a hegység legnyugatibb pontjától a legkeletibb pontig. A tervezett út 5 országon keresztül halad és összesen 5000 km hosszú.

3. Ambrus Gergely matematikus, barlangász, fotós

Kedvenc témái a föld alatti világ, az expedíciók, illetve a távoli kultúrák bemutatása. Barlangász társaival közösen vezettek a világon elsőként sikeres fotó-expedíciót (Inverse Everest) a Föld legmélyebb barlangjába, ahová kevesebben jutnak el, mint a Mount Everestre. A Krubera-Voronya barlang bolygónk jelenleg ismert legmélyebb, 2197 m mély barlangja, amelyben 2080 m mélységig lehet lejutni búvárfelszerelés nélkül.  A “Game Over” elnevezésű végpontig eljutva, professzionális felvételekkel dokumentálták a barlangot és a barlangkutatók munkáját, bemutatva ezt az egyedülálló föld alatti világot.

Közreműködők

Moderátor
Kopin Katalin
Előadók
Bácsi Róbert László
Zichó Viktor
Ambrus Gergely

Betöltés...