EN
„Kevesebb embert!” – ökológiai irányok

Közreműködők

Moderátor
Szarka Klára
Előadók
Bányász Anna
Kállai Márton

„Kevesebb embert!” – ökológiai irányok

FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány

Workshop

Időpontok

A megvásárolt jegy tulajdonosa jogosult az I. FotoKlikk Fotós Akadémia újszerű természetfotózásról szóló, "„Kevesebb embert!” – ökológiai irányok" című szekciójának korlátlan megtekintésére az első belépéstől számított 22 napig.

MIND AZ 5 ELŐADÁSRA ITT VEHET BÉRLETET: FotoKlikk Fotós Akadémia I. - Fókuszban a természet

-----

"A FotoKlikk gazdái és robotosai mertek egy nagyot álmodni.

Kitalálták és megszervezték az I. FotoKlikk Fotós Akadémiát, melynek elsődleges célja közérthető, sőt szórakoztató módon, jó fotósok munkáit, gondolatait, munkamódszereit bemutatva ötleteket adni és hasznos tanácsokkal, tippekkel segíteni a megvalósításukat.

Mindezt ráadásul úgy, hogy megpróbálnak egy másfajta, a hagyományos fel- és megosztásokra fittyet hányva szerveződő, újfajta megközelítést, szemléletet képviselni."

Kincses Károly, fotómuzeológus és a FotoKlikk a Fotográfiért Alapítvány alapítója

---------

„Kevesebb embert!” – ökológiai irányok

A klasszikus magyar természetfotózásban szabály volt, hogy az ember (és hatása), amennyire csak lehet, maradjon ki a fotóból. Mutassuk az „érintetlen” természetet. Ám az egyre gyorsabb környezeti változások szinte kikövetelték az ökológiai témákat a fotográfiában. Úgy látszik, manapság a fotográfusok különféle megközelítésekben, eszközökkel, műfajokban, de azonos aggodalommal és elkötelezettséggel vizsgálják a mindent és mindenkit érintő ökológiai jelenségeket. Ezekből mutatunk három irányt.

Moderátor:

Szarka Klára, kurátor, fotótörténész, a MÚOSZ fotóriporter képzésének vezetője

„Újságíróként, szerkesztőként és képszerkesztőként évtizedeket töltöttem el a magyar sajtó vezető orgánumainál. Nagy visszhangot kiváltó kiállítások kurátora voltam többek között a Magyar Nemzeti Múzeumban, a Műcsarnokban, a Kiscelli Múzeumban, a MODEM-ben, a Capa Központban. Egyik elindítója és kurátora voltam a Budapest FotóFesztiválnak (2017–2021), tagja a MÚOSZ-nak és a Magyar Fotótörténeti Társaságnak (2011–2018 elnöke), a Hemző Károly Alapítvány titkára. 2014-ben Balogh Rudolf-, 2018-ban Aranytoll-díjat, 2022-ban Radnóti Miklós-díjat kaptam.”

Előadók:

1. Bányász Anna, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem mesterszakos hallgatója

„A középiskolát Csíkszeredában végeztem el, majd amióta felvettek a budapesti MOME-ra Magyarország és Románia között ingázom. Fotográfiai érdeklődésem a hazai, szűkebben véve a családi életemnek színtere, a gazdálkodás. Tavaly óta a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójának tagja vagyok.”

2. Balázs Zsolt, független alkotó

„A Szellemkép Szabadiskolában, a NikonNOOR  mesterkurzusán és Alex Soth Magnumos kurzusán tanultam, tagja vagyok a Random Alkotócsoportnak és  a Magyar Fotóművészek Szövetségének.  Az autonóm riport és a dokumentarizmus érdekel leginkább, markáns egyéni stílus és igazi nyitottság jellemez.”

3. Kállai Márton, többszörös díjnyertes fotográfus

„Az ELTE-n szociológiát hallgatottam és fotográfiát tanultam, bár eredetileg meteorológusnak készültem. 2006 óta vagyok a Szabad Föld riportere, de sok minden mást – például ételfotózást, standfotózást – is művelek a hetilapos munkáim mellett. Több hosszú távú projekten dolgozom. Elsősorban az ember és környezet kölcsönhatásai érdekelnek.”

Közreműködők

Moderátor
Szarka Klára
Előadók
Bányász Anna
Kállai Márton

Betöltés...